Culemborg Chapel Choir

Sinds de oprichting van het Culemborg Chapel Choir (CCC) in 2004 vormt de Oud-Katholieke Kerk de fysieke thuisbasis van het koor. Dit gemengde koor, dat geleid wordt door dirigent Arian Ooijevaar, legt zich toe op het zingen van Engelse religieuze koormuziek, meer in het bijzonder op het maandelijks vieren van choral evensongs.
De evensong is een traditie uit de Anglicaanse Kerk, waarin liturgische elementen van de oorspronkelijk katholieke getijdendiensten vespers en completen zijn samengevoegd tot een krakteristiek nieuw geheel.
Deze dienst, die in de Engelse kathedralen en kapellen van universitaire colleges nog altijd dagelijks en met veel gevoel voor traditie wordt gevierd, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw met als gevolg dat er een enorme hoeveelheid aan speciaal gecomponeerd muzikaal materiaal voorhanden is.
Hoewel de evensong zich erg goed als koorconcert laat beluisteren, is de oorspronkelijke bedoeling de religieuze reflectie, en dat is dan ook altijd de basis voor de vieringen door het CCC geweest.
Momenteel bestaat het koor uit 16 zangers en wordt er maandelijks een evensong gezongen in de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg, waarbij pastoor van Handenhoven voorgaat.
Klik onder het kopje Vieringen voor de exacte data.

Het Culemborg Chapel Choir heeft een Organist in Residence. Jeroen van Kleef is zowel als zanger betrokken bij het koor, als in de rol van organist.
Hoewel het koor onafhankelijk is en geen directe binding heeft met de OK-gemeente, is er dankzij de link met de Anglicaanse rites natuurlijk wel een duidelijke band.
Daarbij bestaat er een bijzonder goede en warme relatie met zowel de pastoor als de OK-parochie.

Voor meer informatie: Zie de eigen website van het CCC.

 

 

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke Kerk Culemborg | Varkensmarkt 18-20 | 4101 CL Culemborg | Contactinformatie