Taize-viering op 14 november

Drie keer per jaar organiseren we (een commissie van de Raad van Kerken) een viering op de wijze van Taizé. Dat wil zeggen: veel muziek en zang, met daarnaast korte teksten en stilte. De eerstvolgende viering is op zondag 14 november a.s. in de Nederlands Gereformeerde Kerk, aanvang 19.00 uur. Het thema is dan 'Geworteld in liefde'. Eén van de schilderijen van broeder Sylvain (broeder van Taizé) vinden we mooi bij het thema passen.

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk, op circa 800 kilometer van Culemborg. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door Frere Roger. Ieder jaar komen er honderdduizenden jongeren uit alle werelddelen om te bidden en aangeraakt te worden door de vrede en verzoening van deze gemeenschap.

 

Reacties: 1-1
Door Gast: hennie de Vries @ 2012-10-27 20:49:07
jeugddienst op 11 november
Wij zijn op zoek naar het lied Sint Maarten, strijdbaar man. Op jullie site staan 2 coupletten, maar wij denken dat het lied veel meer coupletten heeft. Omdat wij de liedbundel van de Oud katholieke kerk niet hebben vragen wij of de resterende coupletten in de bundel staan en zo ja of u ze dan ook aan ons kunt doorsturen per mail.
U zou ons er erg mee helpen.

Hartelijke groeten,
Hennie de Vries
tjdevries@home.nl
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke Kerk Culemborg | Varkensmarkt 18-20 | 4101 CL Culemborg | Contactinformatie